A Travellerspoint blog

Budapest-New York-Lima

sunny 30 °C

Megerkeztem Limaba!:) Hosszu es faraszto volt az utazas, de tobb pozitivuma is volt. Eloszor is - annak ellenere, hogy koroznunk kellett a repcsivel New York felett es a leszallas utan is kb. fel orat vartunk, mire lett szabad kapu - nem sokkal hat utan mar az AirTrainen ultem, es mivel Limaba a gepem fel 12-kor indult, mit tehettem, be kellett:) mennem a varosba. Na jo nem egeszen, csak Brooklynig, de igy is jo erzes volt latni Manhattant:) A masik pedig, hogy a NY-Lima jaraton megismertem az elso perui kontaktunkat. Igazai spanyol temperamentummal kb. egy ora alatt megtudtam a lanyrol mindent es termeszetesen e-mailt es telefonszamot kaptam, hogy ha barmire szuksegunk lenne, csak hivjuk.

Persze a repteren nem talaltuk meg egymast a pick-up taxissal, mar epp a szallot hivtam, amikor vegul is feltunt. O nem beszelt angolul, en pedig nem beszelek spanyolul, de ennek ellenere megtudtam, hogy szombaton jo salsa-partyk vannak Miraflowersben, o megtudta, hogy termeszetes zold a szemem (a kerdes: eye, green, naturale?), es hogy napkozben meg melegebb lesz (reggel het ora volt, 23 fok, 94%-os paratartalom).

A szallas jo es jo helyen van, sokat nem kellett gyalogolnom, hogy a varos fo nevezetessegeit megtalaljam (azt a harmat:)). A reggel amugy izgalmasan telt, epp azon gondolkodtam, hogy mit is kezdjek magammal, amikor furcsan elkezdett duborogni korulottem minden, razkodtunk mar egy ideje, mire leesett, hogy ez most itt egy foldrenges. Kimentem a folyosora, ahol a szomszed szobabol a srac kb. ugyanolyan tanacstalanul nezett, mint en, hogy akkor most mi is van? Azt megbeszeltunk, hogy ez egy foldrendges, de hogy mit is kellene tennunk, azt nem tudtuk, de mire ide jutottunk, vege is volt. Lementem a portara, ahol azt mondtak, nem kell izgulni, bar nem tortenik ilyen gyakran, de elo szokott fordulni (es mindezt az idojaras valtozassal magyarazzak)

A foldrenges utan aludtam egy kicsit (na jo, nem olyan kicsit, de nagyon faradt voltam:)), majd elindultam felfedezni a varost. Bar meg nem voltam Del-Amerikaban, de a kepek alapjan azt kell mondanom Lima tipikus varos lehet: zajos, koszos, zsufolt. De az emberek kedvesek, mosolyognak rad, megkerdezik, honnan jottel (a legnagyobb poen: miutan megmondtam, hogy magyar vagyok, a pacak egybol beazonositotta az orszagot Ciccolinarol:), meg a Dreher sorrol). A Szent Ferenc monostorban (aminek eleg erdekes katakombai vannak, korabban koztemeto volt es azt tartak fel, hat...) vezetett turan voltam, humoros volt a perui, ahogy angolul beszelt, nem mindig voltam benne biztos, hogy nem spanyolt hallok. Itt megismerkedtem egy francia sraccal, aki holnap indul haza, fent volt az Amazonason, meg tiz napot egy samannal, "elvonulni".

Mivel szep lassan besotetedett, visszaindultam a szallasra es varom Davidot, hogy megerkezzen.

Posted by valhau 18:21 Archived in Peru Tagged backpacking

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

re foldrenges: feltunt hogy zart helyen mindenutt ki van rakva egy kis zold tabla, jellemzoen oszlopok/athidalok melle/ala, amely arrol tajekoztat, hogy ott foldrenges-biztos zona van - en mindenesetre kisse szkeptikusan tekintgettem rajuk. S.

by sdeak

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint